Archief Sinterklaas aan de Maas

Sinterklaas kan niet wachten om jullie weer te zien

Eén keer in het jaar is de spanning te snijden aan de Maaspromenade. Vol verwachting kloppen de hartjes van alle kinderen en zelfs ouders en ook opa’s en oma’s zijn een beetje zenuwachtig.

De activiteiten

  • Zondag 17 november van 10u30 tot 11u30 is er het traditionele welkomstfeest voor Sinterklaas. Dit jaar niet in het Centre Céramique maar in Brasserie Tapijn. 
  • Elke woensdag, donderdag en vrijdag kun je tussen 15u00 en 18u00 (woensdag vanaf 13u00) terecht op de Pakjesboot aan de Maaspromenade voor een kijkje aan boord. Je krijgt een rondleiding door de Pieten en ook Sinterklaas is uiteraard aanwezig voor een handje en een foto.
  • Zaterdag en zondag kun je een vaartocht maken met Sint en zijn Pieten. Elk uur vertrekt de boot van 12 tot 16u00. 
  • Vrijdag 6 december zwaaien wij de Sint uit vanaf het plein van Mosae Forum om 17u00. Na een korte stoet vertrekt de boot dan weer richting Spanje.

Zaterdag 16 november is het gelukkig weer zover. Pakjesboot 21 zal aanmeren in Maastricht met aan boord niemand minder dan Sinterklaas en ontelbaar veel Pieten. Dit luidt het begin in van een aantal sfeervolle weken rondom Sinterklaas. Uit volle borst zingen we Sinterklaasliedjes mee en probeer maar eens stil te blijven staan met al die muzikale Pieten om je heen.

Welkomstfeest
Sinterklaas heeft nauwelijks tijd om uit te rusten van de bootreis want op zondag 17 november is hij eregast op zijn muzikale welkomstfeest. Vanwege de verbouwing van Centre Céramique worden Sinterklaas, zijn Pieten en alle bezoekers gastvrij ontvangen bij Brasserie Tapijn. Na afloop van het feest gaat de Sint snel terug naar de Pakjesboot voor de vaartochten die elk weekend plaatsvinden. Op woensdag, donderdag en vrijdag kun je komen kijken hoe Sinterklaas ver van huis toch een thuis heeft op de Pakjesboot. Je mag op bepaalde tijden een kijkje nemen in bijna alle vertrekken, zèlfs in zijn slaapkamer! Sinterklaas moet wel af en toe zijn ogen even sluiten om voldoende uitgerust te zijn voor zijn werk ‘s nachts als hij schoentjes gaat vullen. 

Pieten Forum
Kijk niet vreemd op als je Sinterklaas ziet wandelen van de Maaspromenade naar Mosae Forum want daar gebeurt ook van alles in het Pieten Forum. Op woensdag, zaterdag en zondag kun je samen met Pieten muziek maken, spelletjes doen en plezier hebben met elkaar. Misschien kun je nog wel een verlanglijstje meegeven aan één van de Pieten. Sinterklaas wil graag dat iedereen langs kan komen dus hier hoef je niets te betalen om mee te doen.

Uittocht
Na weken van leuke activiteiten, veel pepernoten en gezelligheid, komen we nog één keer met Sinterklaas samen op het plein van Mosae Forum. “Het enthousiasme en de blijdschap van de kinderen in Maastricht die mij ieder jaar weer komen uitzwaaien is het grootste cadeau wat ik kan krijgen. Ik ben zo blij met deze traditie”, aldus Sinterklaas. Op vrijdag 6 december om 17:00 zingen en spreken we Sinterklaas een laatste keer toe voordat de Goedheiligman en zijn Pieten met vele, mooie herinneringen aan de terugreis beginnen.