Archief Première verplaatst naar 28 juni | Rafelranden, sierlinten & het leven alle leeftijden

Vanwege het risico van regen, onweer en windstoten is in overleg met betrokken partijen besloten de openluchtpremière te verplaatsen van 7 naar 28 juni a.s. De uitgegeven ticket(-s) blijven geldig.

De bevolking van Maastricht wordt 28 juni uitgenodigd op het terras van Chalet Bergrust aan de Luikerweg om kennis te maken met de betekenis die Dols via deze film aan de stad en haar inwoners toedicht. Op zoek naar de Mestreechter Geis. Eerdere werktitels als ‘Geloof in Maastricht’ en ‘Mijn Maastricht’ zijn verlaten. De definitieve titel van de documentaire luidt nu ‘Rafelranden, Sierlinten & het Leven’ en op z’n Maastrichts ‘Raofelren, Seer & ’t Leve’.

Dols heeft over een periode van twee jaar aan de documentaire gewerkt en intensief een aantal inwoners van de stad gevolgd. Burgers die niet per se bekend zijn, maar wel veel betekenen voor Maastricht, gewoon door te zijn wie ze zijn. We krijgen in de documentaire een inkijkje in hun levens tegen het prachtige decor van Maastricht en zien hoeveel deze mensen, die elkaar niet kennen en totaal andere achtergronden hebben, met elkaar gemeen hebben, zonder dat ze dit misschien beseffen.

Doel van de documentaire is om het publiek te inspireren na te denken over wat zij zelf (kunnen) betekenen voor hun stad of medebewoners. Bezoekers aan de film maken vrijdag 28 juni kennis met de hoofdrolspelers van de documentaire en de filmmaker en praten vooraf en na afloop over hun visie op en rol in de stad. Ook Gerd Leers is aanwezig bij het gesprek.

De documentaire is grotendeels gefinancierd uit de bijna tien jaar geleden bijeengebrachte gelden voor het afscheidscadeau van oud-burgemeester Leers. Daarnaast hielpen de Stichting Elisabeth Strouven en het Prins Bernhard Cultuurfonds de film financieel mogelijk maken.

Voor en na de filmpresentatie is er sfeervolle live muziek. Indien het regent, kan het zijn dat de filmlocatie wordt verplaatst naar binnen.

Toegang is gratis, maar vooraf aanmelden is noodzakelijk. De maximale capaciteit deze avond is 300 gasten. Geïnteresseerden kunnen via de website www.mijn-maastricht.nl tickets bestellen. Publiek is de hele dag en avond welkom bij Chalet Bergrust, maar vanaf 21.00 uur kan iedereen die zich heeft aangemeld een plekje zoeken op de stoelen die gereed staan.

Voorafgaand aan de film is er een interview met Gerd Leers en met regisseur Richard Dols. Het programma (met muziek) start rond 21.30 uur, de film start bij zonsondergang rond 22.15 uur. De avond duurt tot ca. 24.00 uur. De catering deze avond is in handen van Chalet Bergrust, die het terrein en de zitplekken ter beschikking heeft gesteld voor de filmpresentatie. Het is niet toegestaan voor, tijdens of na de film eigen eten en drinken te nuttigen. Op locatie is ruime parkeergelegenheid voor fietsen en auto’s. ______________________________________________________________________________