Archief Orlando Festival 2019

Het Orlando Festival 2019 biedt de deelnemers en luisteraars in totaal zo’n 20 uur gevarieerde kamermuziek uit 4 eeuwen. Dertig musici uit tien landen voeren werken uit van 42 componisten uit 13 landen

Van solo composities (voor piano, viool, harmonium, contrabas, fluit, orgel), via duo, trio, kwartet, kwintet en sextet tot de 15 musici in de Gruppo Montebello, met medewerking van de 20 zangers van het Theaterkoor van Opera Zuid. Grote namen uit de barok (Bach, Vivaldi, Telemann), de klassieke periode (Mozart, Beethoven, Schubert), de romantiek (Borodin, Liszt, Mendelssohn, Schumann, Grieg, Chopin, Rimsky-Korsakov, Brahms, Tsjaikovski, Saint-Saëns), de 20ste eeuw ( Bartók, Schönberg, Webern, Berg, Sjostakovitsj, Messiaen) worden geflankeerd door wellicht minder bekende maar daarom niet minder interessante collegae.

Klik hier voor de digitale versie van het programmaboek van het Orlando Festival 2019. Het bekende rode boekje bevat de uitgebreide programma's van de namiddag- en avondconcertserie en toont een handig chronologisch overzicht van alle festivalconcerten en evenementen.

Het boekje is vanaf 1 juni (gratis) verkrijgbaar bij VVV Zuid-Limburg en op Rolduc.

Voor meer informatie klik hier