Archief Opening van Normandy Bar & Gourmet

Op vrijdag 15 maart opent Normandy Bar & Gourmet met trots haar deuren

Normandy ligt in Wyck, een centraal deel van de historische binnenstad van Maastricht, tegenover het treinstation. Maastricht kent het pand onder de oude naam, Brand Beerhoes. Het oude, schimmige volkscafé is omgetoverd tot een modern café-restaurant waarin topdesign een belangrijke plek inneemt. Het architectonische ontwerp is van de hand van Jo Coenen, terwijl experts op verschillende gebieden elementen verzorgde. Zo ontwierp Claudy Jongstra bewegende wanden van textiel, waarmee de lichte tuinkamer kan worden afscheiden van de bar, op het moment dat er bijzondere evenementen plaatsvinden. Wolf Zobel en Paul Koenen maakten verschillende terrazzo elementen, zoals de bijzondere bar en glanzende vloer in de tuinkamer. De wanden worden gesierd met kunstwerken uit de Galerie van Cokkie Snoei.
Normandy verkent de grenzen tussen diner en café. Het prikkelende menu geeft deze dubbele invloed weer in zowel een uitdagende dinerkaart als een uitgebreide drankenkaart. Het combineert de Zuid-Amerikaanse grill met moderne mondiale invloeden. Zo vloeien kunstig twee concepten samen, het moderne steakhouse en een chique lounge.

 

Vrijdag 15 maart | 11:00 - 01:00 uur | Locatie: Normandy Bar & Gourmet, Spoorweglaan 4 | Reserveren: Tel; +316 463 562 69


Foto: Arjen Schmitz