Archief Helpoortconcert met musici van philharmonie zuidnederland

In het kader van de herdenking en viering van 75 jaar bevrijding van Limburg

Zeven musici brengen Stravinsky’s L’Histoire du Soldat ten uitvoering samen met verteller Bart Moeyaert. Het tijdloze dilemma van macht en geld is de rode draad van het verhaal. Een soldaat verkoopt zijn viool aan de duivel in ruil voor macht en geld. Dit verhaal is eeuwenoud, maar nog altijd pijnlijk actueel. Net als de onovertroffen muziek van Igor Stravinsky. 

De philharmonie zuidnederland, Stichting Jekerklassiek en Stichting Cultura Mosae slaan de handen in elkaar om een magistraal en inspirerend bevrijdingsconcert te presenteren aan de inwoners en bezoekers van Maastricht bij de Helpoort – Sint Bernardusstraat. Bezoekers die geen plek weten te bemachtigen bij de Helpoort aan de St. Bernardusstraat kunnen het concert live volgen op een projectiescherm aan de andere kant van de wal, in het Stadspark. De toegang voor het concert is gratis.

Tekst en verteller Bart Moeyaert | Ensemble philharmonie zuidnederland

  

Bij slecht weer zal het concert verplaatst worden naar de Waalse Kerk (Sint Pieterstraat 6). Dit zal tijdig bekend worden gemaakt via de website en social media.

Zaterdag 7 september 2019: 20:30 - 21:45 uur | Helpoort – Sint Bernardusstraat / Stadspark | Toegang is gratis | Voor actuele informatie over het Helpoortconcert in Maastricht, kijk ook op www.culturamosae.nl en www.jekerklassiek.nl