la Bonbonnière

Van kerk tot multifunctionele evenementenlocatie

Het ontstaan van La Bonbonnière gaat terug naar het eind van de 16e eeuw, toen de Jezuïeten zich in Maastricht vestigden.

In opdracht van rector Laurentius Tholen werd er in 1606 onder de leiding van Petrus Huyssens begonnen met de aanbouw van de Jezuïtenkerk. In 1614 werd de bouw voltooid. Waar nu de straat Achter de Comedie loopt, was een klooster aangebouwd, welke in 1787 werd afgebroken. Er zijn slechts twee gedeelten van het klooster bewaard gebleven, Achter de Comedie n°8 en n°14.

Na enkele verbouwingen in de jaren vijftig, zestig en zeventig, met in 1973 de realisatie van het nieuwe trappenhuis, is La Bonbonnière geworden wat zij nu is. Sinds december 1996 wordt La Bonbonnière als horeca-exploitatie benut voor zakelijke evenementen, congressen, huwelijken, diners, recepties, personeelsfeesten en theatervoorstellingen.

Op 1 maart 2016 is La Bonbonnière overgenomen door de Koninklijke Van den Boer Groep (KVDBG). Maison van den Boer, dochter van KVDBG, is al decennialang actief in Maastricht en de Zuid-Limburgse regio. Met name in MECC Maastricht, waar zij als hospitality- en cateringpartner sinds 1988 actief is met als grootste uitdaging de jaarlijkse internationale kunst- en antiekbeurs TEFAF die in het MECC plaats vindt. Met de overname van de twee evenementenlocaties is Maison van den Boer in staat om deze mooie en internationale regio nog beter te kunnen bedienen. De overname past binnen de groeistrategie in de regio Zuid-Limburg.

Avchter de Comedie 1
6211 GZ Maastricht
Telefoon 043-350 0935
info@bonbonniere.nl

Nieuws

Geen resultaten gevonden.

Agenda

Geen resultaten gevonden.