Archief Zing mee met Projectkoor*Maastricht

In september start Projectkoor*Maastricht met een nieuw project, dat in het teken staat van muziek uit de periode voor en na de Eerste Wereldoorlog, onder leiding van Wim Vluggen.

Aan het begin van de 20e eeuw kwamen de eerste geluidsdragers in zwang, de internationale verkeersmiddelen en de communicatiemogelijkheden raakten in een stroomversnelling. Het was makkelijker elkaar te leren kennen en vreemde culturen te ondergaan. Toch was het geen tijdsperiode die alleen maar en voor iedereen positief was. Het was een tijd met veel politieke schermutselingen. De banden tussen Frankrijk en Duitsland waren gespannen.

De invloed van al deze ontwikkelingen op kunstenaars was groot. Het optimisme over de toekomst zorgde ook in de muziekontwikkeling voor nieuwe stromingen, waaronder het impressionisme en expressionisme. Componisten zoals Debussy en Hindemith maakten sfeertekenende composities waarbij ze zich graag lieten inspireren door de literatuur. Veel liederen uit deze periode zijn dan ook geschreven op teksten van tijdgenoten.

In ons project brengen we muziek uit deze in meerdere opzichten bewogen periode, uit Frankrijk en Duitsland. Een keuze die garant staat voor een bijzonder muzikaal programma!

Programma

* Debussy       Trois Chansons de Charles d'Orleans
                        Nr. 1: Dieu! Qu'il la fait bon regarder.
                        Nr. 3. Yver, vous n'estes qu'un villain

* Distler          Der traurige Krönung
                        Ein Stündlein wohl vor Tag
                        Kinderlied für Agnes

* Heinz Lau    Das Weinlaub wird schon rot
                        Morgenglanz der Ewigkeit

* Hindemith    Six Chansons
                        Nr. 1: La Biche
                        Nr. 2: Un Cygne
                        Nr. 3: Puisque tout passe
                        Nr. 5: En Hiver

* Comedian Harmonists    Mein kleiner grüner Kaktus

Zing Mee!

We zijn nog op zoek naar nieuwe leden voor dit project. Om bovenstaand programma in een tijdsbestek van drie maanden te kunnen instuderen, zijn thuisstudie en studiedagen essentieel. Dit maakt dat we op zoek naar naar ervaren en gemotiveerde zangers. Die in staat en bereid zijn om thuis - met behulp van digitale geluidsbestanden - zelfstandig te studeren. Heb je interesse? Stuur ons een mail via projectkoormaastricht@gmail.com en kom naar onze try-out repetitie op woensdag 20 juni! 
Aanmelden kan tot 15 juni 2018.
Sint Maartenspoort 2, Maastricht
6221 BA Maastricht
Telefoon +31 (0)43 3505671
info@kunstactiefmaastricht.nl