KunstActief Maastricht

U kunt u bij ons terecht voor alle (inhoudelijke) vragen over (amateur)kunsten en en het "Actief-gedeelte" van deze website. Daarnaast ondersteunen en initiëren wij regelmatig activiteiten in nauwe samenwerking met Tout Maastricht en andere culturele organisaties.

KunstActief Maastricht helpt amateurkunstbeoefenaars op weg. Het is een platform voor amateurkunsten in Maastricht en een loket voor facilitaire zaken die nodig zijn om amateurkunstenaars een podium te geven. KunstActief Maastricht stimuleert en verbindt.
Immers, talentontwikkeling houdt niet op bij kennismaken en leren. Het is juist het doen wat het zo de moeite waard maakt. Doen is  aansluiting zoeken bij bestaande initiatieven zoals de rijke harmonie- en fanfarewereld van Maastricht en de regio. Of de bloeiende beeldende kunstscène. Ook zijn er veel toneelverenigingen waar je kunt schitteren op het podium en dansclubs die de meest uiteenlopende dansvormen beoefenen.

Stichting Tout, Maastricht
KunstActief werkt samen met Tout Maastricht. Via het programma Tout Maastricht is het mogelijk om met grote projecten heel veel inwoners van Maastricht bij kunstzinnige projecten te betrekken. Onder andere omdat Tout Maastricht extra subsidies ontvangt van het Elisabeth Strouvenfonds en de Gemeente Maastricht.
www.toutmaastricht.nl

Facilitaire ondersteuning
Opslag- en productieruimtes:
De KunstActiefhal in Heugem is beschikbaar als opslag– en productieruimte. Samen met Tout Maastricht beheert KunstActief Maastricht de loods in samenwerking met vrijwilligers. De loods beschikt over 1700 m2 opslagruimte en circa 300 m2 productieruimte. De gebruikersvoorwaarden en meer informatie kun je hieronder downloaden:

Stoelen en hekken:
Heb je voor jouw optreden (niet commercieel) stoelen voor de muzikanten nodig en/of muziekstandaards of dranghekken, dan kun je ons het beste contacteren via info@kunstactiefmaastricht.nl.
Reserveer tijdig! Er is maar een beperkte voorraad.

Podia en repetitieruimtes:
Bent u op zoek naar een podium voor uw voorstelling of concert dan kunnen wij u daarover meer informatie geven. Ook kunnen wij u adviseren over mogelijkheden voor repetitieruimte.

Subsidiemogelijkheden van de gemeente Maastricht
Voor inhoudelijk advies en ondersteuning betreffende de (gemeentelijke) subsidieaanvraag kunt u terecht bij:

Yvonne Engelen T: (043) 350 56 49
E: yvonne.engelen@maastricht.nl

Peter Knops
T: (043) 350 56 71 E: peter.knops@maastricht.nl

M.b.t. de procedurele afhandeling dient u contact op te nemen met Nanine Paes van de gemeente Maastricht:
E: nanine.paes@maastricht.nl

 

Fondsen:
Bij het zoeken naar subsidies is niet alleen de gemeente Maastricht een organisatie die hiervoor kan worden benaderd. In Nederland zijn er diverse fondsen die kunnen worden benaderd voor een financiële bijdrage aan uw project. Klik hier voor een overzicht.

Nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van berichten op het platform www.maastrichtnet.nl/actief? Abonneer je dan nu op onze nieuwsbrief door een e-mail te sturen naar info@kunstactiefmaastricht.nl of klik op deze link en het inschrijfformulier opent in een nieuw venster.

Sint Maartenspoort 2, Maastricht
6221 BA Maastricht
Telefoon +31 (0)43 3505671
info@kunstactiefmaastricht.nl
Postadres
Postbus 1992
6201 BZ Maastricht

Nieuws

Geen resultaten gevonden.

Agenda

Geen resultaten gevonden.