Kamerkoor Limburg

Een thematisch Euregionaal kwaliteitskoor van ongeveer 20-24 zangers en zangeressen met een bevlogen dirigent dat streeft naar perfectie.

Het beoogde repertoire is breed maar komt grotendeels uit de barok en romantiek en moderne bewerkingen van eigentijdse componisten.

Een Limburgs muzikaal avontuur

Al vele jaren staat onze provincie Limburg bekend om rijkdom aan muzikale schatten. Dit zijn niet alleen de vele harmonie- en fanfare-orkesten, maar vooral ook de talrijke koren die met vele duizenden zangers onze vocale cultuur glans en inhoud geven.

Maar tijden veranderen. De wereld individualiseert, de drukte neemt toe, de wensen en eisen van mensen krijgen een andere inhoud en dit alles heeft ook zijn effect op de wereld van de koren. We zien vergrijzing, we zien een jeugd die zich minder wil binden maar wel wil presteren, we zien slinkende subsidiestromen en dat alles leidt tot een verschraling en verandering van de cultuur, vooral ook op het gebied van de koorzang.

Maar een dynamische samenleving zoekt nieuwe uitdagingen. Wij doen dat ook. Wij willen inspelen op de nieuwe wensen, wij willen meegaan in de veranderingen van de samenleving.
Wij zijn van mening dat de rijke zangcultuur van onze regio behouden moet blijven en dat betekent investeren in vooruitgang, in vernieuwing en in een mooi product.

Ons doel is een thematisch Euregionaal kwaliteitskoor van ongeveer 20-24 zangers en zangeressen met een bevlogen dirigent dat streeft naar perfectie. Het beoogde repertoire is breed maar komt grotendeels uit de barok en romantiek en moderne bewerkingen van eigentijdse componisten.

Durf jij het aan bij Kamerkoor Limburg op hoog niveau te zingen en als collectief een topproduct neer te zetten?
Jong vocaal talent en ook rijpere vocalisten uit de gehele Euregio met bewezen kwaliteiten die een nieuwe uitdaging zoeken en beschikken over een goed studievermogen verwijzen wij naar onze website: www.kamerkoorlimburg.nl

Muzikaal leider van Kamerkoor Limburg is Dion Ritten, dirigent van meerdere koren, gerenommeerd jurylid bij verschillende koorfestivals, organisator en initiator van vele koorreizen en concerten en lector van vele lezingen in binnen- en buitenland.

Durf jij een dit Limburgs muzikaal avontuur aan?

 

Dion Ritten, muzikaal leider,

Jos Bellen,

Jos Daemen

Nieuws

Geen resultaten gevonden.

Agenda

Geen resultaten gevonden.