Jacky Stappers

Kunstenaar brons & keramiek. Ook atelier.

"Mijn bronzen en keramische beelden zijn altijd een weergave van vrouwen, mannen of kinderen in eigen verschijningsvormen, mede bepaald door de mogelijkheden en beperkingen van het materiaalgebruik. Een hoge mate van ambachtelijke perfectie is altijd de basis voor mijn artistieke expressie. De beelden roepen vaak persoonlijke associaties op van plezier, kracht of emotie. Regelmatig maak ik werk in opdracht.

Mijn figuratieve bronzen beelden hebben de afgelopen jaren verschillende periodes gekend. Van sterk expressieve, ranke vrouwenfiguren naar meer zorgeloze, volle en vrolijke dames. In mijn nieuwste werk nu ook mannenfiguren, sterk in hun fysieke verschijningsvormen, die tegelijkertijd kracht maar ook ingetogenheid uitstralen. Ook de vrouwen zijn weer terug in slanke, krachtige en expressieve poses. De was, basis voor mijn boetseermodel, biedt mij de mogelijkheid voor toepassing van verfijnde lichaamshouding en stofuitdrukking of toevoeging van vaak verrassende applicaties. Soms accentueren kleurige patines het geheel. Meestal worden de beelden voorzien van bijpassend ontworpen sokkels in steen of metaal.

Mijn keramische beelden stralen kracht uit, plezier in het leven, zelfverzekerdheid en koketterie. Volle organische vormen, versierd met verrassende applicaties en bekroond met een speciale toepassing van glazuren en engobes. Hierdoor ontstaat een opvallend kleurgebruik, afgestemd op de kleur van de gebruikte klei. De keramische beelden variëren in grootte van 25cm tot 125 cm en zijn, evenals de bronzen beelden, geschikt voor binnen en buiten."

Kritzraedtstraat 12
6132 DB Sittard
Telefoon 046 - 451 62 63
mail@jackystappers.nl

Nieuws

Geen resultaten gevonden.

Agenda

Geen resultaten gevonden.