Huub Hannen Galerie

Huub Hannen heeft zijn sporen verdiend in de financiële wereld waar hij jarenlang op het hoogste niveau aan de beslissingstafels zat. Vicevoorzitter van de Executive Board van Achmea was zijn laatste positie. Galerie Huub Hannen is de volgende stap in zijn carrière. Een galerie voor hedendaagse kunst op een uniek plekje in Maastricht. De stad die nog zo veel potentie heeft voor de beeldende kunst.

Interview

Hedendaagse kunst is een breed begrip, maak je daar nog keuzes in?
“Het hele brede scala van de hedendaagse kunst boeit mij: zowel beelden, schilderkunst, fotografie, glas…het heeft allemaal mijn belangstelling. Binnen dat brede scala kies ik wat ik spannend, intrigerend, onderscheidend en mooi vind. Daarbij komt dat voor mij de band met de kunstenaar essentieel is. Er moet een klik zijn tussen ons. De keuze die ik maak, is dat ik in ieder geval ook ruimte wil maken voor jonge mensen die ik voor wil stellen aan een breder publiek. Ook als het nog experimenteel is en nog niet makkelijk verkoopt”.

Hoe ben je in deze wereld terecht gekomen?
“Ik ben 15 jaar geleden begonnen met de aankoop van mijn eerste schilderij. Toen kwam het tweede. Toen was de interesse gewekt en ging ik me er in verdiepen: musea en galeries bezoeken, lezen, ontmoetingen met kunstenaars. Vervolgens werd het al snel een passie. Het ontwikkelde zich naar een behoefte om er meer mee te doen.”

Meer doen in de betekenis van zakelijk ?
“Ja, misschien is dat wel het ondernemende in me. Ik heb natuurlijk altijd in de zakelijke wereld gezeten en dat laat zijn sporen natuurlijk na”.

Het is dus geen hobby van iemand die na zijn pensionering op zoek is naar een tijdverdrijf?
“Nee, dan zou ik het vertrouwen van de kunstenaar beschamen. Ik ben het aanspreekpunt, de vertegenwoordiger van de kunstenaar. Die heeft er recht op dat ik zijn belangen maximaal behartig door de galerie professioneel te leiden. De galerie moet een zakelijk succes zijn, want als je het niet professioneel aanpakt, ben je ongeloofwaardig. Een kunstenaar heeft recht op verkoop. Het is wat mij betreft van passie naar professie”

Wat doet een Brabander in Maastricht?
“Maastricht heeft al vijftien jaar een plek in mijn hart. Zo lang hebben we er al een pied-a-terre. Maastricht is een contactenstad. De stad bevindt zich op een snijpunt van landen. Je kunt misschien beter zeggen: midden in Europa. Een stad me

Boschstraat 50
6211 AX Maastricht
Telefoon 043-3255552

Nieuws

Geen resultaten gevonden.

Agenda

Geen resultaten gevonden.