Harmonie St. Joseph Sittard

Harmonie Sint Joseph Sittard oftewel 'de Paek'. 'Kweekvijver voor muzikaal talent', 'tweede familie', 'cultureel erfgoed'. Het zijn pogingen om in enkele woorden samen te vatten wat 'de Paek' betekent voor haar meer dan 220 leden en vele fans en vrienden in en rond Sittard. Maar er is meer.

De vereniging van vandaag lijkt in de verste verte niet meer op het harmonieorkest van het oprichtingsjaar 1899. Onder leiding van onze dirigent Björn Bus spelen we zalen vol van Sittard tot Shanghai met klassiek, bigband, pop, filmmuziek, chansons, marsmuziek, carnavalssjlagers en natuurlijk traditionele blaasmuziek.

Eens in de 5 jaar nemen we in de 1e divisie deel aan een Bondsconcours. We hebben jeugdorkesten op drie niveaus en bovendien slagwerkgroep “/Slasj/” en een blokfluitgroep.

Maar we spelen ook graag onze traditionele rol in deze mooie stad en gaan graag de straat op met optochten en processies. We blijven plezier aan muziek altijd boven al het andere stellen. Ze noemen ons nog steeds “de Paek”, naar de leden van het eerste uur; schoenmakers die de zoolranden van de schoenen “paekzjwart” maakten.

Wil je meer informatie over opleiding of lidmaatschap, neem dan contact met ons op of bel met Marian Versleijen op 046-4588192 of met onze secretaris Jo Schaekens op 046-4520647.

Repetitielokaal: Jochem Erenshoes, Kloosterplein 3
Sittard
Postadres
Postbus 245
6130 AE Sittard

Nieuws

Geen resultaten gevonden.

Agenda

Geen resultaten gevonden.