Fanfare Sint Servatius

Fanfare uit de wijk Biesland.

Ons fanfareorkest bestaat uit ruim 50 muzikanten. Dat is voor een fanfare best groot! Op straat spelen we marsmuziek, waarop je prima kunt marcheren. Tijdens processies spelen we processiemarsen, die een trager tempo hebben (ook qua marcheren), maar die wel zeer melodisch zijn. Bij concerten spelen we complexere marsen, pop-muziek, musicals, lichte muziek en ook concours-werken. Vaak worden extra en bijzondere instrumenten gebruikt, die op straat niet mee kunnen, zoals een gong, een klokkenspel en pauken.

Steeds vaker voeren we ook marsen uit waarbij drumband en fanfareorkest samen spelen en dat is zeer indrukwekkend. Tijdens de Kerst spelen we kerstmuziek in de Theresiakerk.

Muzikaal niveau

Tijdens bondsconcoursen hebben we veel succes gehad, maar we doen daar niet meer aan mee. Wel weten wij dat we spelen op het niveau van de derde divisie, vroeger ook wel de klasse uitmuntendheid genoemd. Het niveau van onze leden varieert van enkelen op muziekgraad A, velen op B/C en een aantal hoger, tot zelfs conservatorium toe.

Het is echter geen vereiste om te beschikken over een muzikale graad om bij de fanfare te mogen spelen. Uiteraard wordt er wel verwacht dat muzikanten beschikken over een bepaald niveau als zij mee willen spelen in het orkest. Dit wordt in overleg met onze dirigent bepaald. Als men niet beschikt over het gevraagde muzikale niveau, bestaat er de mogelijkheid om muziekles te volgen, zie opleiding blaasmuziek.

Interesse?

Ondanks het groot aantal leden en de geweldige sfeer binnen de vereniging, blijven nieuwe leden altijd zeer welkom! Meedoen aan onze fanfare geeft heel veel plezier, ontspanning en een grote rijkdom aan contacten. Onze repetities op vrijdagavond zijn een prima begin van het weekend. Aan de eigen gezellige bar kunt u tegen heel schappelijke prijzen een consumptie nuttigen en napraten.

Bent u, door het lezen van onze site geïnteresseerd om bij onze fanfare te komen, neem dan vrijblijvend via Interesse/Lid worden? contact op of loop binnen tijdens een van onze repetities.


Telefoon 043-3436469 (Mevr. A.M.P. Habets-Mesters)
sercretaris@fanfaresintservatius.nl / info@fanfaresintservatius.nl
Postadres
Jekerstraat 7 A01
6211 NR Maastricht

Nieuws

Geen resultaten gevonden.

Agenda

Geen resultaten gevonden.