F.T.M.A

Functional Training and Martial Arts

FTMA Functional Training

‘Verbetering van houding, mobiliteit, uithoudingsvermogen, kracht, snelheid en explosiviteit.’

Functional Fitness training wordt gegeven in groepslessen. Een groepsles bestaat uit maximaal 12 deelnemers (dames of heren). Dit om de kwaliteit van de training te waarborgen en om iedereen voldoende aandacht & begeleiding te geven. Tijdens de training worden oefeningen gedaan die het lichaam traint om tijdens de dagelijkse activiteiten beter te functioneren en/of ter bevordering van de prestatie tijdens het uitoefenen van sport.

FTMA Martial Arts

Capoeira is een gevechtskunst ontwikkeld in Brazilië. Het is een combinatie van traptechnieken, verdedigingstechnieken en technieken om je medespeler neer te halen. Daarnaast worden er diverse acrobatische bewegingen gemaakt en wordt er muziek gemaakt.

Je kunt Capoeira het beste zien als een spelletje dat op verschillende manieren gespeelt kan worden. Denk aan snel en agressief maar bijvoorbeeld ook mooi en sierlijk. Capoeira bevorderdt o.a. de motoriek en lichaamscontrole.

Braziliaans jiu jitsu is een vechtsport gespecialiseerd in het grondgevecht. Je leert je tegenstander naar de grond te brengen hem te controleren en evt tot overgave te dwingen middels bijvoorbeeld een armklem, beenklem of een verwurging.

Weerbaarheid/zelfverdediging is een training die gebaseerd is op realistische situaties. Wanneer heb je zelfverdediging nodig? Je hebt zelfverdediging nodig zodra je belager sterker is dan jijzelf. Daar zijn de technieken tijdens de weerbaarheidstraining op gebaseerd. Door middel van techniek jezelf leren beschermen tegen een sterkere belager.

FTMA biedt tevens trainingen aan op het gebied van: No Gi grappling, Kickboksen, padtrainingen en Mixed Martial Arts. Deze trainingen zijn mogelijk op afspraak.

FTMA Personal Training

FTMA biedt Personal training. Dit is een op maat gemaakt trainingsprogramma op basis van de behoefte van de klant. Er wordt gestart met een ‘assesment/screening’ waarbij o.a. gekeken wordt naar de capaciteiten van de klant. Vervolgens worden doelen gesteld. Op basis van de behoefte, capaciteiten en gestelde doelen wordt een trainingsprogramma opgesteld. Hierbij is het ook mogelijk om voedingsadvies te krijgen.

Kleine steeg 13
Sittard
Telefoon 06 27008968
info@ftma.nl

Nieuws

Geen resultaten gevonden.

Agenda

Geen resultaten gevonden.