Archief Spider-Man: Into The Spider-Verse 6 jaar geweld eng

Miles Morales, een tiener uit Brooklyn, ontdekt de eindeloze mogelijkheden van het adembenemend geestverruimende Spider-Versum

Na een beet van een radioactieve spin ontdekt Miles Morales dat hij tegen muren kan blijven plakken en webben kan schieten; plotseling bezit hij spinnenkrachten. Bovendien leeft hij in een wereld waarin superheld Spider-Man al razend populair is. Als de bekende Spider-Man overlijdt in een gevecht, is het aan Miles om hem op te volgen. Hij moet meteen aan de bak, maar krijgt hulp van verschillende Spider-wezens uit parallelle werelden: Peter B. Parker, bijvoorbeeld, een Spider-Man met een burn-out.

SPIDER-MAN: INTO THE SPIDER-VERSE is wereldwijd met ontzettend groot applaus ontvangen. VPRO Cinema schreef al: ‘de meest radicale, intelligente, kunstzinnige en revolutionaire superheldenfilm ooit gemaakt’. Bovendien won SPIDER-MAN: INTO THE SPIDER-VERSE dit jaar de Oscar voor beste animatiefilm. Nog belangrijker is echter het feit dat Miles Morales het kind is van een Afro-Amerikaanse man en een Puerto Ricaanse vrouw. Een immigrantenkind met superkrachten – dat is precies wat deze wereld nodig heeft (wg).

 
Miles Morales, VS, 2018, 117 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling.
Wilhelminasingel 39
6221BE Maastricht
Telefoon 043-8200320 (tijdens de openingsuren)
maastricht@euroscoop.nl
Bassin 88
6211 AK Maastricht
Telefoon 043 - 321 40 80
info@lumiere.nl