Archief Dimlicht

Zwanenzang (vanaf 7 jaar)

De productie ‘Zwanenzang’ is gebaseerd op het gelijknamige boek van Guy Didelez en Joke De Vloed. ‘Zwanenzang’ vertelt het verhaal over de bijzondere band tussen Gabriëlle en haar dementerende opa.

De papa en mama van Gabriëlle hebben het druk met hun job. Maar de opa van Gabriëlle heeft zeeën van tijd. Hij woont bij hen in. Opa luistert graag naar oude vinylplaten met klassieke muziek. Dan haalt hij oude herinneringen op. Hij vertelt Gabriëlle het verhaal van het Zwanenmeer. En van oma die ballerina was. Maar dan is er nog oom Anton, de tweelingbroer van opa. Die woont in een instelling. Papa vindt dat opa de verkeerde verhalen aan Gabriëlle vertelt en nu vreest Gabriëlle dat opa ook naar die instelling moet waar zijn broer woont. Gabriëlle weet dat ze moet leren vliegen als een engel om opa te redden... De vergeetachtigheid en de gedragsveranderingen van een oma of opa met dementie komen soms verwarrend over bij jonge kinderen. Hoe leg je hen uit wat dementie betekent?  ‘Zwanenzang’ behandelt dit moeilijke thema op een kindvriendelijke en originele manier.
 
Sarah van Overwaelle vertelt het verhaal onder muzikale begeleiding van Dimlicht. Dit zevenkoppig ensemble brengt klassieke muziek geschreven door Mirek Coutigny en Ruben De Gheselle.

Dijk 111
bus 2, 3700 Tongeren
België
Telefoon 0032 12 80 00 40
info@develinx.be