De Kunstketel

Kunsteducatie in de wijk.

De Kunstketel is een intensieve samenwerking tussen Trajekt en Kumulus op het gebied van Kunsteducatie in de wijk.

De Kunstketel wil dat alle inwoners van Maastricht de kans krijgen om met Kunst en Cultuur in aanraking te komen. We willen ons inzetten om juist voor de mensen voor wie dit niet zo vanzelfsprekend is, kunstactiviteiten te organiseren. Het liefst doen we dat in de buurt, samen met de mensen uit de buurt.

Voorbeelden van activiteiten die door de Kunstketel ontwikkeld en uitgevoerd worden :

  • Buurtatelier; een werkplaats waar kunstzinnige workshops en cursussen worden gegeven voor verschillende doelgroepen in de buurten: kinderen, tieners, vrijwilligers, ouderen en andere georganiseerde of ongeorganiseerde doelgroepen. Belangrijk is daarbij het aanbod af te stemmen op de vraag van de verschillende groepen bewoners in dit gebied.
  • Ondersteuning bij diverse buurt activiteiten, b.v. het opzetten van een wijktheater.
  • Kunstworkshops ter gelegenheid van een bijzondere activiteit in de wijk (buurtfeest, schoolfeest, talentenjacht, opening buurtcentrum).
  • “Community arts” projecten waarin doelgroepen en verschillende kunstdisciplines samen werken rond een sociaal-maatschappelijk thema.

Er zijn diverse kunstcursussen ontwikkeld, van “knutselend de wereld rond” voor kinderen en striptekenen voor tieners tot vilten voor volwassenen. Het volledige programma met alle mogelijke cursussen en tijden is te vinden op onze website

Nieuws

Geen resultaten gevonden.

Agenda

Geen resultaten gevonden.