De Nederlandse Filmnacht: Instinct

Nederlandse Oscars-inzending 2020

Voorpremière van het regiedebuut van Halina Reijn met in de hoofdrollen Carice van Houten en Marwan Kenzari in het kader van De Nederlandse Filmnacht. Je ziet deze film in Sittard tegelijkertijd met de Nederlandse première diezelfde avond in Utrecht als opener van het Nederlands Film Festival 2019.

Ervaren psychologe Nicoline begint aan een nieuwe baan bij een Tbs-kliniek. Daar ontmoet ze Idris, een zedendelinquent die een aantal ernstige misdrijven op zijn naam heeft staan. Na vijf jaar behandeling staat hij op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan. Zijn behandelteam is zeer enthousiast over de geboekte vooruitgang, maar nieuwkomer Nicoline vertrouwt hem niet en probeert zijn proeftijd te verlengen. Idris doet er alles aan om Nicoline te overtuigen van zijn positieve ontwikkelingen, maar transformeert langzaam maar zeker in de manipulatieve man die ze vanaf het begin al in hem zag. Er ontstaat een machtsspel tussen hen, waar Nicoline ondanks haar kennis en ervaring volledig in verstrikt raakt.

'Ik heb zelden zo vrij gespeeld', zegt Carice van Houten over haar rol als Nicoline. Halina Reijn schreef samen met boekenschrijfster Esther Gerritsen het scenario van de film. Naast Van Houten en Kenzari zijn o.a. ook Ariane Schluter, Betty Schuurman, Tamar van den Dop, Robert de Hoog en Juda Goslinga te zien in de film.

Het programma:

21.00 uur - Inloop met een glaasje 'bubbels'.
21.15 uur - Inleiding op de film door Wouter Greven, deelnemer aan het Filmkrant Lab en werkzaam bij Lumière Cinema Maastricht.
21.25 uur - Rode loper sfeerverslag van de première op het Nederlands Film Festival in Utrecht
21.30 uur - Start Film
23.10 uur - Einde film
23.10 uur - Interview Carice van Houten en Halina Reijn over de film (opgenomen)
23.20 uur - Einde programmaDe Nederlandse Filmnacht
De Nederlandse Filmnacht is een speciale avond met randprogramma rondom een nieuwe film van Nederlandse makers. De Nederlandse Filmnacht is een initiatief van NFO (Nederlands Filmtheater Overleg), EYE Filmmuseum, het Nederlands Filmfonds, het Nederlands Film Festival en De Filmkrant. Eerder dit jaar zag je bij ons al een voorpremière van de film Dirty God van Sasha Polak i.h.k.v. De Nederlandse Filmnacht.

Filmhuis De Domijnen

vr 27 sep 2019 21:15 Ticket € 8,50
Ligne 2
6131 MT Sittard
Telefoon 088-5995600
info@dedomijnen.nl
Ligne 3
6131 MT Sittard
Telefoon 088-5995533
film@dedomijnen.nl