Cultura Nova

Cultura Nova is een jaarlijks terugkerend, tiendaags internationaal theaterfestival in Heerlen en omgeving. Sinds de eerste editie in 1991 biedt het festival theater, film, dans, muziek en beeldende kunst, vaak op ongewone locaties, in samenwerking met culturele en andere partners, zoals Parkstad Limburg Theaters, SCHUNCK* Glaspaleis, Filmhuis De Spiegel en Kunstencentrum Signe.

Cultura Nova daagt uit, prikkelt, verrast en boeit. Al 26 jaar. Het festival is ontstaan vanuit het verlangen ander theater te bieden dan het reguliere aanbod, buiten de officiële zalen. Cultura Nova zocht naar vernieuwende crossovers met beeldende kracht en kwaliteit. Naar interactie tussen locatie en voorstelling en tussen voorstelling en publiek. Cultura Nova weet te raken met theater in een verlaten kasteel, dans in een zandgroeve en concerten in een parkeergarage. Inmiddels is Cultura Nova bekend om haar bijzondere programmering op buitengewone locaties. Met intieme ontmoetingen en grootse ensceneringen. Met wereld-beroemde internationale acts en beginnende theatermakers uit de regio.

Het festival stimuleert al bijna 30 jaar talentontwikkeling door een podium te bieden aan vernieuwende makers. Als coproducent verleidt Cultura Nova sinds enkele jaren jonge (inter)nationale makers om zich te laten inspireren door het DNA van de regio, met zijn eigen(zinnige) culturele en ruimtelijke dynamiek. Met onder meer kwalitatief hoogstaand jeugdtheater helpt Cultura Nova liefde voor het theater te ontwikkelen. Theater dat ontroert, fascineert, schuurt en verbindt, dat is Cultura Nova.

TICKETS via Parkstad Limburg Theaters

T: +31(0)45 571 66 07 | F: +31 (0)45 571 87 94
Kassa: Burg. van Grunsvenplein 145, Heerlen
Kassa open: ma - vr 11 - 17 u | do av. 18 - 21 u | za 11 - 14 u
Bij voorstellingen één uur voor aanvang geopend

Online: www.parkstadlimburgtheaters.nl.

Burgemeester van Grunsvenplein 145 (tickets)
Heerlen
Telefoon 045 - 571 51 00
info@culturanova.nl
Postadres
Postbus 300
6400 AH Heerlen