Archief Woman At War 9 jaar eng

Droogkomische feelgoodfilm over de strijd van de bijna vijftigjarige Halla tegen de oprukkende aluminiumindustrie in haar geliefde IJsland. IJslandse inzending voor de Oscars in 2019

In Reykjavik is Halla de goedlachse dirigent van een koor; op het platteland een eco-terroriste die met pijl en boog strijdt tegen vervuilende multinationals die de IJslandse hooglanden dreigen te verwoesten. Net op het moment dat ze haar grootste en meest gedurfde operatie op touw zet, ontvangt ze een onverwachte brief: ze komt eindelijk in aanmerking voor de adoptie van een kind. Maar voordat het zover is wil Halla nog één laatste klap uitdelen aan de aluminiumindustrie.

Er is niet veel voor nodig om IJsland te laten schitteren in deze bijzondere film. Naast het overweldigende landschap speelt muziek een belangrijke rol in deze geëngageerde feelgoodfilm die ons aan de hand van een vrouwelijke ‘David’ laat zien hoe je in opstand kunt komen tegen de ‘Goliaths’: de autoriteiten en ongrijpbare multinationals. (ej)

Benedikt Erlingsson, IJsland, Frankrijk, Oekraïne, 2018, 101 min. IJslands, Spaans, Engels & Oekraïens gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Halldóra Geirharðsdóttir, Jóhann Sigurðarson, Davíð Þór Jónsson, Magnús Trygvason Eliasen, Ómar Guðjónsson.
Bassin 88
6211 AK Maastricht
Telefoon 043 - 321 40 80
info@lumiere.nl