Werk Ohne Autor grof taalgebruik discriminatie eng seks 12 jaar geweld

Historisch drama van de regisseur van Das Leben Der Anderen over een jonge kunstenaar die van de DDR naar West-Duitsland vlucht, maar niet kan ontsnappen aan de herinneringen uit zijn kindertijd in Nazi-Duitsland. Deels geïnspireerd op het leven en het werk van de Duitse kunstenaar Gerhard Richter. Duitse inzending voor de Oscars in 2019

Als kind maakt Kurt (wiens levensloop een gefictionaliseerde versie is van het leven van de Duitse kunstenaar Gerhard Richter) de Nazi-verschrikkingen van dichtbij mee. Al vroeg is duidelijk dat hij een kunstzinnig talent is en hij wordt toegelaten op een Oost-Duitse kunstacademie. Hij lijdt er onder de communistische kunstcensuur, maar ontmoet er ook modestudente Ellie. De twee zijn op slag verliefd. Ellie’s vader ziet echter niets in hem. Als Kurt in het vrije Westen zichzelf en de ware kunst ontdekt, blijken de twee mannen verbonden te zijn door duistere gebeurtenissen in het verleden.

Op fascinerende wijze verkent Henckel von Donnersmarck in – net als in het Oscarwinnende DAS LEBEN DER ANDEREN – de complexe Duitse geschiedenis. WERK OHNE AUTOR werd genomineerd voor de Gouden Leeuw in Venetië en is Duitslands inzending voor de Oscars van 2019. (ek)

 

Florian Henckel von Donnersmarck, Duitsland, Italië, 2017, 189 min. Duits & Russisch gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Sebastian Koch, Lars Eidinger.

Lumière Cinema Maastricht

wo 21 aug 2019 13:45 Ticket
Bassin 88
6211 AK Maastricht
Telefoon 043 - 321 40 80
info@lumiere.nl