Archief The Kindergarten Teacher grof taalgebruik 6 jaar geweld eng

Als een kleuterlerares in haar klas een wonderkind ontdekt wil ze hem kost wat kost helpen zijn talent te ontwikkelen. Of wil ze haar ingedutte leven een nieuwe impuls geven?

Het leven van Lisa Spinelli had wat grootser en meeslepender mogen zijn, vindt ze. Ze heeft een lieve man, haar kinderen lijken goed terecht te komen, ze houdt van haar werk als kleuterlerares, maar iets ontbreekt. Met het volgen van een poëziecursus probeert ze haar leven weer wat kleur te geven. Dan ontdekt ze bij een leerling een uitzonderlijk talent voor poëzie. De familie van het kind heeft geen interesse en dus besluit ze zelf dit talent met hem te ontwikkelen. Daarbij overschrijdt ze professionele grenzen en ontaardt haar enthousiasme in een obsessie. Is ze alleen maar een overijverige opvoeder of gebruikt ze het kind om haar gefrustreerde artistieke aspiraties te compenseren? Deze remake van een Israëlisch origineel won de prijs voor beste regie op Sundance. (gz)

 
ENGLISH
Writer-director Sarah Colangelo's sophomore feature film is based on the 2014 Israeli film of the same name. Maggie Gyllenhaal plays a forty-year old married kindergarten teacher living in Staten Island who is terminally bored with her banal middle-class existence. When she becomes convinced that her five-year-old student is a budding poetic genius, she decides to nurture his talents in a reckless and questionable manner.
 
Sara Colangelo, VS, 2018 | 96 min. | Engels gesproken, Nederlands ondertiteld | Met Maggie Gyllenhaal, Rosa Salazar, Gael García Bernal, Anna Baryshnikov, Daisy Tahan.
Bassin 88
6211 AK Maastricht
Telefoon 043 - 321 40 80
info@lumiere.nl