Archief Sorry We Missed You

Sociaal drama van Ken Loach (I, Daniel Blake) over de dagelijkse strijd van een pakketbezorger en zijn gezin om het hoofd boven water te houden

Ricky heeft zijn hele leven hard gewerkt en gaat er prat op dat hij nog nooit zijn hand op heeft moeten houden bij de overheid. Hij en zijn vrouw Abbie – werkzaam in de zorg – dromen van een eigen huis. Als hem de kans geboden wordt om als zelfstandige pakketbezorger te werken, laat Ricky die niet aan zich voorbij gaan, zich niet bewust van de negatieve consequenties daarvan op zijn gezin.

Ken Loach biedt ons met deze film een ontluisterende blik op de consequenties van nulurencontracten en andere flexibele arbeidsovereenkomsten. Op een persconferentie in Cannes verklaarde hij dat hij deze film had gemaakt omdat de burger heel lang voor is gehouden dat hard werken een goed leven mogelijk maakt. Velen lukt dat echter niet meer. Dat is volgens Loach niet het falen van het kapitalisme, maar gewoon hoe kapitalisme functioneert. (ms)

 

Ken Loach, VK, Frankrijk, België, 2019 | 100 min. | Engels gesproken, Nederlands ondertiteld | Met Kris Hitchen, Debbie Honeywood, Rhys Stone, Katie Proctor.
Bassin 88
6211 AK Maastricht
Telefoon 043 - 321 40 80
info@lumiere.nl