Archief So Long, My Son grof taalgebruik 9 jaar eng

Diep aangrijpend epos over een Chinees gezin dat sociaal en emotioneel ingekapseld wordt door de eenkindpolitiek. Bekroond met twee acteerprijzen tijdens het filmfestival in Berlijn

De filmcensuur is in China het voorbije jaar stevig aangescherpt, waarbij Zhang Yimou’s ONE SECOND zelfs geen exportvergunning kreeg en daarom op het laatste moment uit het filmfestival van Berlijn werd teruggetrokken. Zo bezien is het opmerkelijk dat Wang Xiaoshuai’s SO LONG, MY SON wel langs de censuur is geraakt.

SO LONG, MY SON volgt een koppel wiens enige kind tijdens een tragisch ongeluk om het leven komt. Het stel probeert er het beste van te maken, maar krijgt maar weinig tijd voor rouw en reflectie in een land dat in de hoogste versnelling wil moderniseren. Op grandioze wijze maakt Wang de desastreuze emotionele gevolgen van de Chinese eenkindpolitiek tastbaar. Een film die elke minuut van de ruim drie uur meer dan waard is.

 

Wang Xiaoshuai, China, 2019, 185 min. Chinees gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Ai Liya, Du Jiang, Guo-Zhang Zhao-Yan, Li Jingjing, Qi Xi.
Bassin 88
6211 AK Maastricht
Telefoon 043 - 321 40 80
info@lumiere.nl