Archief Parasite grof taalgebruik 16 jaar geweld

Vlijmscherpe en verrukkelijk komische thriller over een arm gezin dat op listige wijze weet te infiltreren in het huishouden van een rijke familie. Winnaar Gouden Palm in Cannes

Ruim twee uur duurt PARASITE, maar regisseur Bong Jong-ho (MEMORIES OF MURDER, MOTHER, THE HOST) houdt al die tijd het gaspedaal ingedrukt en levert een heerlijk voortdenderende publiekslieveling van jewelste af, boordevol onverwachte plotwendingen, suspense, sociale satire, slapstick en zwarte humor. De film volgt een armoedig gezin dat in een vochtig kelderappartement woont. Door een gelukkig toeval mag zoon Ki-woo bijles gaan geven aan de dochter des huizes van een steenrijke familie. Op geslepen wijze – maar niet gehinderd door diploma’s of relevante werkervaring – weet vervolgens Ki-Woo’s hele familie aan werk te geraken binnen de chique designvilla van de naïeve rijkeluisfamilie. Hoe lang zal het duren totdat hun bedrog aan het licht komt? 

 

Joon-ho Bong, Zuid Korea, 2019, 131 min. Koreaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Song Kang-ho, Jo Yeo-jeong, Park So-dam, Choi Woo-sik, Lee Sun-kyun.
Bassin 88
6211 AK Maastricht
Telefoon 043 - 321 40 80
info@lumiere.nl