Archief Mulholland Drive 16 jaar geweld

In hedendaags Hollywood gesitueerde film noir/thriller waarin David Lynch op de hem typerende wijze het kronkelige pad tussen droom en realiteit bewandelt

Betty, een jonge, blonde vrouw uit de provincie arriveert in Hollywood, dromend van een carrière als actrice. Ze ontmoet een mysterieuze brunette die bij een auto-ongeluk op Mulholland Drive haar geheugen is kwijtgeraakt. Hun zoektocht naar de identiteit van de brunette wordt een erotisch geladen reis door Los Angeles, vol suspense en sfeer, culminerend in een bizarre finale waarin droom en werkelijkheid in elkaar overvloeien en personages wisselen van identiteit. Dit alles natuurlijk begeleid door de muziek van Angelo Badalamenti.

MULHOLLAND DRIVE zou aanvankelijk een televisieserie worden, maar de leiding van televisiezender ABC besloot na het zien van de pilotaflevering de stekker uit het project te trekken. Te bizar, zo luidde het oordeel. Dankzij Franse financiers kon Lynch zijn materiaal alsnog bewerken tot een bioscoopfilm die in Cannes werd onderscheiden met de prijs voor beste regie.

 
ENGLISH
After a car wreck on the winding Mulholland Drive renders a woman amnesiac, she and a perky Hollywood-hopeful search for clues and answers across Los Angeles in a twisting venture beyond dreams and reality.

 

David Lynch, Frankrijk, VS | 145 min. | Engels & Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld
Bassin 88
6211 AK Maastricht
Telefoon 043 - 321 40 80
info@lumiere.nl