Archief Mijn bijzonder rare week met Tess alle leeftijden

Hartverwarmende familiefilm – gebaseerd op het bekroonde boek van Anna Woltz – over een jongen die bang is om als jongste van het gezin later alleen over te blijven, maar die tijdens een vakantie op Terschelling leert het leven te omarmen

De elfjarige Sam, een slim, innemend jongetje dat klein is voor zijn leeftijd, viert de zomervakantie met zijn vader, moeder en broer Jorre op Terschelling. Sam heeft besloten om zich voor te gaan bereiden op het feit dat hij later – na de dood van zijn ouders en broer – alleen zal zijn. Hij heeft daarom een alleenheidstraining bedacht.
Doordat zijn broer een been breekt, ontmoet Sam de levenslustige Tess, de dochter van de doktersassistente. Sam raakt gefascineerd door dit eigenzinnige meisje, dat net zo’n wonderlijke kijk op de wereld lijkt te hebben als hijzelf. Sam voelt zich vaak niet begrepen door zijn ouders, en zeker niet door Jorre, maar bij Tess is alles anders. Hij komt er al snel achter dat Tess bezig is met een mysterieuze missie. Sam weet niet precies wat ze van plan is, maar dat ze zijn hulp goed kan gebruiken, is overduidelijk.

 

Steven Wouterlood, Nederland, 2019, 82 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling. Met Sonny van Utteren, Josephine Arendsen, Julian Ras, Jennifer Hoffman, Tjebbo Gerritsma.

Bassin 88
6211 AK Maastricht
Telefoon 043 - 321 40 80
info@lumiere.nl