Archief Lezing: De films van Quentin Tarantino

Belgisch filmcriticus en -docent Karel Deburchgrave (Filmmagie) komt vertellen over Quentin Tarantino, de grootste en meest invloedrijke regisseur van de afgelopen twee decennia. Hoe kan het wonderlijke genie verklaard worden?

Eigenzinnige dialogen, markante personages, grof geweld en maffe humor. Het Tarantineske is net als het Hitchcockiaanse direct herkenbaar. Hitchcock is de auteur van meer dan vijftig films; Tarantino regisseerde er slechts negen. In deze lezing illustreert Karel Deburchgrave met talrijke filmclips wat typisch 'Tarantino' is.

Zijn stijl wordt al duidelijk in Tarantino’s vroege acteerprestaties zoals in SLEEP WITH ME (1994) en de scenario's die hij schrijft voor anderen: TRUE ROMANCE (1993) en FROM DUSK TILL DAWN (1996). Hij etaleert zijn handschrift in volle glorie in zijn magistrale filmdebuut RESERVOIR DOGS (1992) en zet deze stijl consistent door in al zijn latere films.

Naast zijn knetterende debuut kun je deze zomer opnieuw genieten van: PULP FICTION (1994), JACKIE BROWN (1997) en natuurlijk zijn langverwachte nieuwe speelfilm ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD (2019).

Bassin 88
6211 AK Maastricht
Telefoon 043 - 321 40 80
info@lumiere.nl