Archief Becoming Astrid alle leeftijden

Boeiend portret van een van de beroemdste en invloedrijkste kinderboekenschrijvers ter wereld: Astrid Lindgren. Ze stierf in 2002 op 94-jarige leeftijd, een rijk oeuvre nalatend

Als jonge vrouw maakte Astrid Lindgren een gebeurtenis mee die haar diep trof en het verdere verloop van haar leven zou bepalen. Het gaf haar de kracht en het zelfvertrouwen een ander pad te kiezen dan van haar in die tijd werd verwacht. Ze volgde haar hart en ontwikkelde zo haar passie voor schrijven. Met haar fantasierijke kinderboeken als PIPPI LANGKOUS groeide ze uit tot één van de meest geliefde kinderboekenauteurs ter wereld en staat ze symbool voor de vrije mens die met conventies durft te breken. Nog steeds kunnen kinderen genieten van Lindgrens prachtige erfenis in de vorm van boeken en films, waaronder PIPPI LANGKOUS, RONJA DE ROVERSDOCHTER en EMIL VAN DE HAZELHOEVE. (av)

Pernille Fischer Christensen, Zweden, Denemarken, 2018 | 123 min. | Zweeds & Deens gesproken, Nederlands ondertiteld | Met Alba August, Trine Dyrholm, Magnus Krepper, Maria Bonnevie.
Bassin 88
6211 AK Maastricht
Telefoon 043 - 321 40 80
info@lumiere.nl