Archief Beautiful Boy grof taalgebruik 16 jaar drugs

Ontroerend drugsdrama over een vader die ontdekt dat zijn geliefde zoon verslaafd is aan crystal meth. Hij besluit alles te doen om hem te redden, maar kan dat wel?

Vader David, een freelance journalist, heeft een uitstekende band met zijn getalenteerde zoon Nic. Logisch dat zijn wereld instort als Nic verslaafd blijkt te zijn. De film toont de gevolgen: zowel vader als zoon worden geplaagd door schuldgevoelens en de familiebanden komen zwaar onder druk te staan. Via flashbacks wordt de kijker meegezogen in de aanleiding van dit drama, waar de vader misschien alleen uit kan ontsnappen door zijn zoon volledig los te laten.

BEAUTIFUL BOY is het Engelstalige debuut van de Belg Felix van Groeningen (DE HELAASHEID DER DINGEN, THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN). Het veel grotere budget waarover hij beschikte, doet geen afbreuk aan zijn vermogen een ontroerend, pijnlijk en rauw menselijk drama te vertellen. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De zoon in de film, Timothée Chalamet, kennen we van CALL ME BY YOUR NAME. 

 

ENGLISH
Based on the best-selling pair of memoirs from father and son David and Nic Sheff, Beautiful Boy chronicles the heartbreaking and inspiring experience of survival, relapse, and recovery in a family coping with addiction over many years.
 
Felix van Groeningen, VS, 2018 | 112 min. | Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. | Met Steve Carell, Maura Tierney, Timothée Chalamet.
Bassin 88
6211 AK Maastricht
Telefoon 043 - 321 40 80
info@lumiere.nl