Conversation Skills

Hoeveel van jouw dagelijkse gesprekken zijn bevredigende en verrijkende dialogen? Als je net als wij meer van je gesprekken wilt transformeren naar prikkelende dialogen, dan is dit de plek om hier naartoe te werken! Kom ideeën opdoen en oefenen in gesprekstechnieken zodat je je leven kunt verrijken door middel van verbindende dialogen.

In onze Conversation Skills bijeenkomsten zul je…

○ Meer leren over verschillende onderwerpen rondom de dialoog
○ Meer leren over het gebruik van het gesprek in het dagelijks leven & in de hulpverlening
○ Gesprekstechnieken uitproberen in praktische oefeningen
○ Nieuwe dingen over jezelf ontdekken
○ En enthousiaster worden over het hebben van gesprekken met anderen!

Dus kom gezellig bij ons langs (wij: Leonie der Kinderen (dramatherapeut) & Kontessa (psycholoog Ma)) om hersenprikkelende gesprekken aan te gaan en vaardigheden te verbeteren die je overal kunt gebruiken! (Overal! Behalve in stilte coupes… En met iedereen! Je grootmoeder, buurman en zelfs vreemden in de bus!)


Elke oneven week zijn onze bijeenkomsten geïnspireerd door Non-violent communication (geweldloze communicatie, ook verbindende communicatie genoemd). Tijdens deze workshops duiken we samen in het gedachtegoed van Marshall Rosenberg. Hij was van mening dat we allemaal de capaciteit bezitten om compassie te voelen voor anderen. En dat wij geweld of gedrag dat onszelf en anderen schaadt enkel inzetten wanneer we niet bekend zijn effectieve strategieën om aan onze behoeften te voldoen. Tijdens deze bijeenkomsten richten we ons op subonderdelen van NVC, vragen uit de groep en oefenen we met praktijkvoorbeelden door middel van rollenspel.