Archief Rondleiding door urban explorer Bob Thissen | daarna boek signeren

Urban explorer Bob Thissen stelt voor het eerst zijn werk tentoon

Centre Céramique is zeer verheugd dat het tijdens Maastrichts eerste fotografiefestival het werk van Bob Thissen mag exposeren. Bob Thissen (1985, Hoensbroek) is onder kenners van Urban Exploring wereldberoemd. Hij heeft vele duizenden locaties bezocht, van het door de tsunami en de kernramp geteisterde Fukushima tot een Russisch actief militair terrein in Kazachstan waar vergeten space shuttles liggen. Dit is de eerste keer dat Bob Thissen zijn werk tentoonstelt. Deze zaterdag leidt hij ons rond. Na de rondleiding kunt u uw boek laten signeren.

Bob maakte foto- en filmbeelden in meer dan 65 landen, vaak op verboden locaties. Hij riskeert telkens zijn leven, vrijheid en gezondheid, maar zet zijn passie stug door. Inmiddels weten alle grote nieuws- en televisiestations hem te vinden voor zijn weergaloos intrigerende beelden. Zijn foto’s en (stop-motion) films worden gepubliceerd door o.a. National Geographic en CNN.

In Centre Céramique is een selectie van zijn werk te zien: naast een twintigtal foto’s ook film- en stop-motion beelden. De tentoonstelling van Bob Thissen is een van de 34 exposities (op 26 locaties) die te zien zijn tijdens het Maastricht Photo festival van 20 t/m 29 september. De tentoonstelling van Bob Thissen in Centre Céramique is nog te zien tot en met 13 oktober.

 

28 september | Van 14:00 tot 15:00 uur | Centre Céramique | Avenue Céramique 50 | festivalbezoekers & leden: € 3,50 / niet-leden | regulier: € 4,50

Avenue Céramique 50
6221 KV Maastricht
Telefoon 043 - 350 5600
mail@maastricht.nl