Cellebroederskapel Maastricht

De stichting Cellebroederskapel biedt musici een podium. Vanwege de fenomenale akoestiek programmeert o.a. ook het Theater aan het Vrijthof er regelmatig kamermuziekconcerten. Verhuur van deze schitterende kapel voor culturele, maatschappelijke en religieuze doeleinden is mogelijk.

In geen straat in Maastricht lijken rust en stilte verder weg dan in de Brusselsestraat. De huizen deinzen haast terug voor het aanstormende verkeer. Maar verscholen achter een monumentale poort in de gevel van nummer 58 ligt een domein van stilte.

Onder de poort door leidt een recht pad naar een van de meest verborgen monumenten van Maastricht, de sfeervolle kapel van de Cellebroeders. Vroeger onderdeel van een groot kloostercomplex, nu bestaande uit de kapel zelf, een ontvangstruimte, bovenzaal en binnenplaats.
De kapel is laatgotisch. Het vermoedelijke bouwjaar is 1512.  De kapel kent een bewogen geschiedenis en is meermalen van functie en eigenaar gewisseld. Op dit moment is Vereniging Hendrick de Keyser de eigenaar en wordt de kapel beheerd door Stichting Cellebroederskapel.

Verhuur van deze schitterende kapel voor culturele, maatschappelijke en religieuze doeleinden is mogelijk. De kapel is door de gemeente Maastricht aangewezen als locatie voor wettelijke huwelijken en populair als trouwkapel voor burgerlijke en kerkelijke huwelijken door de sfeervolle ambiance en het mooie terras.

Vanwege de fenomenale akoestiek programmeert o.a. ook het Theater aan het Vrijthof er regelmatig kamermuziekconcerten.
In de kapel staat een monumentaal orgel, dat in 1794 is gebouwd door de Maastrichtse orgelbouwer Binvignat.

Verhuur en bezichtiging: 043-3256735 of 06-22360604 / john.eijssen@cellebroederskapel.nl.

Cellebroedersstraat 4 (poort naast Brusselsestraat 58)
6211 PK Maastricht
Telefoon Verhuur: 06-22360604
john.eijssen@cellebroederskapel.nl
Postadres
p/a Bellefroidlunet 2D
6221 KN Maastricht

Nieuws

Geen resultaten gevonden.

Agenda

Geen resultaten gevonden.