Passage, afdeling Geleen

Welkom bij PASSAGE afdeling GELEEN christelijk-maatschappelijke vrouwenbeweging heeft veel leuke activiteiten en op 1 januari 2019 zijn we blij met onze 55 leden. Passage Geleen is voor vrouwen met: - hart voor de samenleving - oog voor de naaste - gevoel voor cultuur en staat open voor nieuwe leden en alle vrouwen uit Sittard-Geleen en omgeving zijn van harte welkom! Bijeenkomsten: Iedere 3e woensdagmiddag van de maand (uitgezonderd de zomermaanden) komen we bij elkaar in de Herberg van de Ontmoetingskerk op het Emmaplein 50 in Geleen. Op deze middagen hebben wij altijd interessante onderwerpen.

Uitnodiging voor onze ledenmiddag op woensdag 16 oktober van Passage, christelijk-maatschappelijke vrouwenbeweging, afdeling Geleen: met een voorstelling van Titia Brassé: Tesoro, een solo voorstelling – het aangrijpende verhaal van dirigent Jean Paul en de harpiste Esther.

In de rol van verteller, schets ze het liefdesverhaal van een echtpaar en de uiteindelijke opname, van de man Jean-Paul Bruls, in een psychogeriatrisch zorgcentrum. Maar ze speel ook zelf: de echtgenote, Jean-Paul de bewoner, de ziekenverzorgende, de arts, de manager!

Jean Paul Bruls, de strenge, maar charmante dirigent, van het Philharmonisch symfonieorkest, leert de jonge harpiste Esther kennen. Tijdens concerten en buitenlandse reizen, bloeit er een romance tussen hen op. Met als gevolg: een verloving, een huwelijk en drie kinderen. Een leven met golfbewegingen, dat als een fotoboek aan hen voorbij bladert. Totdat het Jean Paul is “die stilvalt”. Er wordt bij hem dementie geconstateerd. Als een mantel, op maat gesneden, boetseert de familie de zorg om hem heen, jarenlang. Maar op gegeven moet Esther Jean Paul verder loslaten. De kinderen moeten Jean-Paul loslaten. Jean-Paul moet zichzelf loslaten. Met een zachte klik opent de deur van de gesloten afdeling…..

Het verhaal vertelt het verdriet om, stap voor stap, de mens met Alzheimer los te moeten laten. En over de mens, die de zorg, met alle goede bedoelingen, verleent. Over communicatie, snelle interpretaties en gekleurde gedachtes.

U, of jij of uw moeder of tante of buurvrouw: alle vrouwen uit de Westelijke Mijnstreek zijn hartelijk welkom in de Herberg van de Ontmoetingskerk. We beginnen om 14.30 uur. Gasten zijn welkom. Zij betalen € 4,00.

Bijeenkomsten: Iedere 3e woensdagmiddag van de maand (uitgezonderd de zomermaanden) komen we bij elkaar in de Herberg van de Ontmoetingskerk op het Emmaplein 50 in Geleen.

Emmaplein 50
6161SB GELEEN
Telefoon (046) 4757724
caroline.steenwijk@kpnmail.nl

Nieuws

Geen resultaten gevonden.

Agenda

Geen resultaten gevonden.