Brocante Heerlijckheid

Brocante in Limburg in Wolfhagen, Schinnen.

In de tachtiger jaren nog wonend in het Groene Hart werd er door de zussen Netty en Erna al gesproken over een eigen winkeltje. Beide altijd vol ideeën, creatief, van huis uit meegekregen door hun moeder die van niets iets maakte.

De creatieve avonden die ze samen organiseerde hadden inmiddels al heel wat leuke landelijke decoraties en accessoires opgeleverd. Altijd met het doel om er ooit eens een winkeltje mee te vullen en deze leuke creaties te kunnen verkopen.

Met de aankoop van de carré boerderij* in Schinnen in 2009 werden deze plannen uitgewerkt en omgezet in daden. Met een tafel onder de cour** (foto 1) stallen ze de eerste waren uit, met een ludieke uitnodiging (foto 2) aan de weg trokken we de bezoekers uit Schinnen en omgeving. De gastvrijheid op onze hoeve kwam de inburgering voor ons in het Limburgse heuvelland zeker ten goede. Gezelligheid en mooie verhalen van de Limburgse Luu…..

De uitstalling groeide al spoedig met het afstruinen van markten opzoek naar oud servies, glas, bestek en alles wat sfeer heeft. Achter een paar deurtjes en een tafel in de grote “shop” konden de spullen blijven staan (foto 3).

Met verbouwing van de boerderij tot 2 woonhuizen is het gedaan met deze tijdelijke winkel. In de oude koeienstal worden de voer troggen gesloopt, en ruimte gecreëerd om alle brocante en landelijke spullen te kunnen uitstallen. Aangevuld met de producten van het Landgoed zoals eieren, fruit, (foto 4) honing en huis gemaakte jam.

Een advertentie in het plaatselijk krantje bracht steeds meer brocante liefhebbers uit de omgeving naar Wolfhagen in Schinnen. Een sfeervolle winkel (foto 5) Brocante Heerlijckheid Wolfhagen is werkelijkheid.


Wolfhagen 121-123
6365 BM Schinnen
Telefoon 06 - 2249 0863

Nieuws

Geen resultaten gevonden.

Agenda

Geen resultaten gevonden.