Brasserie Abshoven

Eten in een oude kerk, wel eens gedaan?

Voor de grote brand in 1995, stond het klooster Abshoven al leeg. Na de brand lag het pand er jarenlang dakloos en troosteloos bij. Het grootste gedeelte van het klooster is helaas gesloopt. De kloosterkerk of kapel is overeind gebleven.
Door de jaren heen hebben vele plannen de revue gepasseerd, slechts het plan voor een brasserie heeft het gered. Het unieke pand werd door René Joosten in 2013 gekocht en wij startten er op 3 juni 2014 onze brasserie in.

De oudheid is in de kerk zo veel mogelijk bewaard gebleven. De grote kleurrijke graffiti van Nash en Does staat er ook nog. Gespoten toen het gebouw nog compleet vervallen was. De oude grove muren met speksteen zijn weer grotendeels zichtbaar gemaakt. Het glas in lood is jammer genoeg verdwenen, maar nu valt er lekker veel licht naar binnen. Inmiddels verwarmen wij het 20 meter hoge pand succesvol met muurverwarming en speciaal ontworpen warmtepanelen.
Door onder andere de houten vloer en het gebruik van veel zacht materiaal, heerst er een knusse en gezellige sfeer, waar menigeen voor terug komt!
 

Abshoven 35
6151 GC Munstergeleen
Telefoon 046-2045028
info@brasserieabshoven.nl

Nieuws

Geen resultaten gevonden.

Agenda

Geen resultaten gevonden.