Archief Tentoonstelling Slanted Squares - Marwan Rechmaoui

Winnaar van de Bonnefanten Award for Contemporary Art (BACA) 2019

De tentoonstelling Slanted Squares biedt een boeiende blik op het rijke oeuvre van Marwan Rechmaoui (1964, Beiroet), winnaar van de Bonnefanten Award for Contemporary Art (BACA) 2019. Werk waarin Rechmaoui zich bezighoudt met thema’s als stedelijke ontwikkeling en hedendaagse sociale structuren en gedragingen, geïnspireerd op zijn eigen leefomgeving en de rijke, maar complexe culturele geschiedenis van Beiroet. Bijzonder is dat Rechmaoui de stad niet volgens typische stedenbouwkundige normen bekijkt. Hij onderzoekt de stedelijke en sociale dynamiek van Beiroet door de gewoontes, verhalen en grillige gedragingen van de stad te documenteren en te analyseren. Wat Rechmaouis werk zo uitgesproken invloedrijk maakt, is de wijze waarop hij de sculpturale aspecten van vorm, volume en materiaal hiervoor naar zijn hand zet. Slanted Squares is de belangrijkste tentoonstelling van zijn werk tot nu toe.

De tentoonstelling is te zien vanaf 24 mei t/m 8 september 2019 bij het Bonnefantenmuseum. Het Bonnefantenmuseum is regulier geopend op dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur. De tentoonstelling reist na 8 september door naar Sharjah Art Foundation in Sharjah, Verenigde Arabische Emiraten.

Over BACA
Sinds 2000 reikt het Bonnefanten de Bonnefanten Award for Contemporary Art (BACA) uit. De award is een eerbetoon aan een levende kunstenaar met een uitzonderlijk oeuvre, dat invloedrijk wordt geacht door andere kunstenaars en door kunstprofessionals. De BACA bestaat uit een geldbedrag van 50.000 euro, een publicatie en een solotentoonstelling in het Bonnefantenmuseum.

 

Foto: Blue Building, 2015, concrete, iron, nylon, soil, Styfrofoam, paint, 270 x 360 cm. Courtesy of the artist