Bonnefanten

Het Bonnefantenmuseum verzamelt en presenteert markante kunstgeschiedenissen en brengt verbindingen tot stand tussen kunstpraktijken en de gemeenschap.

Het Bonnefantenmuseum is een museum voor oude en hedendaagse kunst met een afwisselend tentoonstellingsaanbod, diverse rondleidingen en kinderactiviteiten.

Het gebouw van de Italiaanse architect Aldo Rossi schittert aan de skyline van Maastricht.

In het architecturaal interessante stadsdeel Céramique ligt het Bonnefantenmuseum, museum voor oude en hedendaagse kunst. Markant aan het gebouw is de met zink beklede koepeltoren. Aldo Rossi, de architect, beschouwt het museum als een kijkfabriek.

Mooie Madonna’s, landschappen & portretten van meesters als Aertsen, Brueghel,Jordaens en Rubens zijn te zien in de collectie Zuid-Nederlandse schilderkunst uit de 16e en 17e eeuw. En niet te vergeten de collectie middeleeuwse sculptuur van o.a. de Maastrichtse beeldsnijder Jan van Steffeswert is een lust voor het oog.

Een bezoek aan de afdeling hedendaagse kunst is een must. Afwisselend worden werken getoond van belangrijke vertegenwoordigers van minimal, conceptual art enarte povera. Op de eerste verdieping pakt het museum uit met een opstelling van hoogtepunten uit de collectie. Het betreft oude, moderne en hedendaagse kunst, die nu eens niet zijn geordend naar klassieke ordeningsprincipes maar ondergebracht in een parcours dat het kijken beoogd te intensiveren en de ogen op te frissen.Avenue Céramique 250
6221 KX Maastricht
Telefoon Tel: +31 (0)43 3290190
info@bonnefanten.nl
Postadres
Postbus 1735
6201 BS Maastricht