Archief GEANNULEERD - Lezing Geert Mak: Grote Verwachtingen in Europa

Donderdag 26 maart, 20.00 uur komt Geert Mak, schrijver en journalist, naar Maastricht

In zijn laatste boek Grote verwachtingen in Europa pakt Geert Mak de draad op waar hij zijn boek In Europa eindigde, in 1999. Waar In Europa handelde over de twintigste eeuw en hoe die, in veel opzichten gruwelijke periode getekend door twee wereldoorlogen, ons heeft gevormd, gaat Grote verwachtingen over de eerste twee decennia van de eenentwintigste eeuw.

In de lezing van vanavond vertelt Geert Mak over deze laatste twee decennia en wat er toen in Europa en bij ons Europeanen veranderde. Het optimisme dat rond de eeuwwisseling hoogtij vierde verdween gaandeweg, de gevoelens rond de invoering van de euro, de gevolgen van de aanslag op de Twin Towers, de toestand in Oost-Europa en Rusland, de bankencrisis, de Verenigde Staten, Noord- versus Zuid-Europa, de vluchtelingen. Mak duidt vanavond de recente geschiedenis zoals alleen hij dat kan.

Toegang gratis – Reserveren is niet mogelijk – We zijn gebonden aan de maximale capaciteit van de zaal en kunnen niet meer mensen toelaten dan er zitplaatsen zijn.

Deze lezing is georganiseerd door Studium Generale en Boekhandel Dominicanen

Locatie:  Franz Palmzaal, Tongersestraat 53 Maastricht

Dominicanerkerkstraat 1
6211 CZ Maastricht
Telefoon 043 4100 010
info@boekhandeldominicanen.nl