Archief Interview Lodewijk Asscher

In 2017 raakte de PvdA van Lodewijk Asscher veel zetels kwijt en niet veel later overleed zijn vader. Het maakte Asscher nog strijdbaarder voor de toekomst. Journalist Paul van der Steen interviewt hem vrijdag 28 juni om 16.00 uur naar aanleiding van zijn boek ‘Opstaan in het Lloyd Hotel’. Het interview is gratis toegankelijk.

Lodewijk Asscher. Spraakmakend wethouder van Amsterdam, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, vicepremier, partijleider van de PvdA. Asscher heeft alles meegemaakt in de politiek, van glorieuze opkomst tot boegbeeld in de moeilijke periode die zijn partij doormaakt. Ook privé kende hij tegenslag; zijn vader overleed, telg uit de roemruchte Asscher-familie.
In Opstaan in het Lloyd Hotel schrijft Lodewijk Asscher openhartig over zijn persoonlijke en politieke ervaringen. Hij schetst de dilemma’s waarvoor hij zich geplaatst ziet en verbindt deze aan de drijfveren die hem tot een van de meest bevlogen politici van Nederland maken.

Paul van der Steen is journalist voor  NRC Handelsblad/nextTrouwDe LimburgerHistorisch Nieuwsblad en Zuiderlucht. Hij schreef daarnaast de boeken De ongehoorde helft. De eerste vrouwen op het politieke pluche (2019), Schampschot. Een klein Nederlands dorp aan de rand van de Grote Oorlog (2014), Ware grootheid, schamele kleinte. Twee eeuwen Nederland (2013),  Keurkinderen. Hitlers elitescholen in Nederland (2009) en  Cals. Koopman in verwachtingen 1914-1971 (2004).

Dominicanerkerkstraat 1
6211 CZ Maastricht
Telefoon 043 4100 010
info@boekhandeldominicanen.nl