Blokfluitensemble Lunet

Ensemble van vijf professionele blokfluitisten met muziek van zeer oud tot zeer recent.

De concertprogramma’s van Blokfluitensemble Lunet zijn steeds samengesteld rond een thematische rode draad. Daarbij wordt geput uit een breed repertoire van zowel oude als nieuwe muziek, origineel of bewerkt. Een rijke afwisseling tussen diverse stijlen vinden we interessanter dan een eenzijdig programma voor specialisten. Recente programma’s van Lunet waren o.a. Resonet in laudibus, Leonardo da Vinci, Tempus fugit, Dansend door de eeuwen, Arcadië, Instrumentaal en Wind mee - wind tegen.

De vijf leden van Blokfluitensemble Lunet zijn Eveline Arnold, Dorothée Holterman, Susan Houtman, Hanne Marie Janse en Mathieu Vermeulen. Zij zijn werkzaam als uitvoerend kunstenaar en docent. Zij laten zich in hun blokfluitspel ook inspireren door hun andere muzikale vaardigheden en ervaringen.

Het Franse woord lunet duidt in zijn oorspronkelijke betekenis op een halfronde vorm. In de vestingbouw is het een halfronde uitbouw in de verdedigingsmuur van een stad. Het open halfrond is meestal ook de opstelling waarin een kamermuziekensemble musiceert. Open naar elkaar en in direct contact met het publiek. Daarnaast kennen we het Franse woord lunettes als bril, de bril, waarmee we vanuit het heden naar het verleden kunnen kijken of waarmee we onverwachte vergezichten kunnen hebben.

Kapittellaan 83
6229 TT Maastricht
Telefoon 06-10804787
info@blokfluitensemblelunet.nl

Nieuws

Geen resultaten gevonden.

Agenda

Geen resultaten gevonden.