Beeldentuin Suëstra

Nabij het Salvatorplein ligt een buitengalerij voor beelden en kunstwerken, subtiel verspreid in een natuurlijke en historische omgeving.

Susteren kent een rijke historie op het gebied van kunst en cultuur. Niet voor niets trekt onze Amelbergabasiliek, als een van Nederlands oudste kerken, jaarlijks duizenden bezoekers die onder de indruk raken van de (vroeg) Romaanse bouwkunst. Toch is er nabij het Salvatorplein een plekje te vinden waar de sfeer van weleer nog tastbaar is. Aan de zuid-oostzijde van het plein ligt een klein paradijsje, verscholen in het groen. Via de voortuin van Vastrada betreed je een kleine stilteplek, doorkruist met wandelpaden. Hier voel je, onder het wakend oog van de Amelbergabasiliek, de culturele bloei van vroegere tijden.

Daarom is dit kleine paradijsje een uitstekend decor voor een buitengalerij voor beelden en kunstwerken, subtiel verspreid in een natuurlijke en historische omgeving.

De Stichting Beeldentuin Suëstra heeft 10 jaar een permanente beeldentuin gerealiseerd op deze mooie plek. Om dit doel te bereiken werden de afgelopen 10 jaar exposities ingericht, waarvoor ca 10, jaarlijks wisselende, beeldende kunstenaars werden uitgenodigd. De stichting kocht ieder jaar één van de tentoongestelde werken.

Het aangekochte beeld krijgt een permanente plek in de beeldentuin. Het resultaat is een permanente beeldentuin. De beeldentuin voor een symbolisch bedrag aan de gemeente Echt-Susteren overgedragen.

Leden van de Stichting Beeldentuin Suëstra zijn:
Joep Weinheimer, Hans Dings & Léon Weinheimer

Nieuws

Geen resultaten gevonden.

Agenda

Geen resultaten gevonden.