B32 Expositieruimte

B32 is een onafhankelijk initiatief voor jonge kunstenaars dat ruimte biedt voor experimentele, min of meer diepzinnige maar vooral boeiende kunst- en cultuuruitingen. B32 is heel flexibel, open en geïnteresseerd in alles wat in het gevestigde circuit moeite heeft om een plek te vergaren. Feitelijk is B32 een grote lichte ruimte in het centrum van Maastricht. Regelmatig is hier nieuw werk te zien. Meestal van kunstenaars uit Maastricht, maar soms ook aangevuld met bijdragen uit de rest van de wereld.

Expositieruimte B32 is een van onderop ontwikkeld do-it-yourself initiatief voor hedendaagse kunst en experimentele cultuuruitingen van startende kunstenaars met een interesse in Maastricht en de Euregio. Het kunstiniatief biedt ruimte voor artistieke talentontwikkeling, ervaring en experiment in de beroepspraktijk en coaching door inmiddels doorgegroeide professionals. Met 80m2 expositieruimte, vijf vrijwilligers en een kunstenaarsverblijf, toont B32 sinds 2001 haar urgentie aan met circa 9 tentoonstellingen en diverse eendaagse evenementen per jaar.

Tevens heeft B32 zich vanuit haar wortels in de kraakbeweging tot doel gesteld om nieuwe ruimtes voor hedendaagse kunst en creatievelingen in letterlijke en figuurlijke zin te ontsluiten. Niet met alleen met het pilor project  Dynamic Domains als een alternatief verdienmodel op basis van tijdelijk ruimtegebruik in de Bourgognestraat 36, maar bijvoorbeeld ook met mobiele presentaties tijdens Manifesta, op het Vrijthof tijdens evenementen en met het project 'Shopstop' op het Old Hickoryplein in de volksbuurt Wyckerpoort. En onlangs nog in de Franssensingel pal achter het Maastrichtse culturele prestigeproject 'De Timmerfabriek'. Met deze tijdelijke locaties kiest B32 een inhoudelijke positie in de stad om zichtbaarheid voor jonge hedendaagse kunst te claimen.

Mariabastion 50
6217 NC Maastricht
info@b32.org

Nieuws

Geen resultaten gevonden.

Agenda

Geen resultaten gevonden.