Atelier Jan Heijnen

23 september a.s. start het nieuwe cursusjaar in Atelier Jan Heijnen. Twee dagen per week komen groepen samen om onder begeleiding te tekenen en te schilderen. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Voor info en inschrijven, zie www.atelier.janheijnen.nl.

Naast zijn praktijk als beeldend kunstenaar heeft Heijnen tijdens zijn hele artistieke carrière behoefte gehad zijn kennis door te geven.
Daarom wordt er een gedeelte van de week in zijn atelier gewerkt door amateurkunstenaars, die er een ateliercursus of workshop volgen.

De cursussen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderde schilders. Er wordt met veel plezier, en toch serieus gewerkt. Enthousiasme en inzet zijn een vereiste.
Je werkt met  acrylverf, maar ook de traditionele tekenmaterialen (houtskool, krijt, inkt, e.d.) worden zijdelings behandeld en uitgeprobeerd.

Voor wie dat nodig heeft, worden basisbegrippen van zowel het tekenen als het schilderen met acrylverf behandeld. Diverse technieken krijgen aandacht: houtskool, pastel, diverse verfsoorten. Wie al wat meer ervaring heeft, diept zijn kennis verder uit: De waarneming, het leren kijken, wordt getraind. Door de vele mogelijkheden die het werken met acrylverf  biedt, is er  volop ruimte voor experimenten, gemengde technieken en collagetechnieken. Daaraan wordt dan ook veel aandacht besteed.

Er wordt gewerkt vanuit de [eigen] fantasie en soms naar opdracht.

Op verzoek kunnen er tijdens de cursus enkele lessen portret- en modeltekenen/schilderen ingevoegd worden.

Op elke eerste maandag en dinsdag van de maand wordt een halve les besteed aan het uitvoerig nabespreken van alle werk van de afgelopen weken.

Heijnen begeleidt sinds 1978 cursussen in tekenen, schilderen en grafische technieken (zoals etsen en hout/linosnijden), zowel aan diverse creativiteitscentra als in zijn eigen atelier. De laatste jaren hebben die activiteiten alleen nog maar in het Atelier plaats.

Kasteel Holtmeulenstraat 9
6222 AV Maastricht
Telefoon 06-12445599
atelier@janheijnen.nl

Nieuws

Geen resultaten gevonden.

Agenda

Geen resultaten gevonden.