Spelers gezocht voor Naar de Hemel Wijzen, een verhaal van vrijheid

Voel jij je wel eens alleen in je persoonlijke zoektocht naar vrijheid? Ben je volwassen en speel je graag toneel? Speel je graag mee in een voorstelling op een bijzondere locatie? Schrijf je dan nu in voor dit mooie project bij Kumulus!

Theater spiegelt de mens in ingedikte vorm. Zodat we er beter naar kunnen kijken. Zodat we beter naar onszelf kunnen kijken. Een onderdeel van het mens zijn waar in dit project een spiegel voor zal worden gehouden is de zoektocht naar vrijheid en het alleen-zijn waar deze zoektocht ons naar voert.

Er zal gewerkt worden met een monoloog van één personage dat belichaamd wordt door alle spelers. Iedere speler zal onderdeel zijn van het personage. De spelers zwerven door de ruimte, soms alleen, soms als collectief. Gezamenlijk zijn ze het personage in zijn totaliteit. Ook speelt iedere speler op zichzelf het personage in zijn totaliteit als een collectieve enkeling. De tekst is “Naar de hemel wijzen” van Jibbe Willems. Het personage is de engel die ervoor koos om vrij en alleen te zijn: Lucifer. Het gaat hierin om Lucifer als de hoogste engel, niet als duivelsfiguur, die ervoor koos om te vluchten zodat hij niet gevangen zou worden door dat waar hij geen deel van wilde zijn.

Schrijf je hier in: 

https://www.kumulus.nl/inschrijven/50132372/naar-de-hemel-wijzen,-een-verhaal-van-vrijheid