Archief TASCHEN-expositie in Museum aan het Vrijthof

t/m 27 augustus 2017

A Passion For TASCHEN

In 2016 ontving Benedikt Taschen uit handen van The Royal Photographic Society de Publishing Award voor ”zijn uitstekende prestatie op het gebied van fotografische publicaties”. Museum aan het Vrijthof in Maastricht presenteert nu een expositie gewijd aan het fenomeen TASCHEN.

Centraal tijdens deze expositie staat de collectie van een van werelds grootste TASCHEN-verzamelaars. Door zijn ogen zien we de durf, de visie en de variatie van TASCHEN’s oeuvre. Kunst, fotografie, sport, geschiedenis, natuur, maatschappij en erotiek. Aan de hand van speciale Art en Collectors edities, originele foto’s, bestsellers en objecten uit het TASCHEN-archief krijgt de bezoeker zowel een indruk van de thematische diversiteit en kwaliteit van de uitgeverij, als van de leidende creatieve collaborateurs van TASCHEN, waaronder Helmut Newton, Sebastião Salgado en Annie Leibovitz. 

Ook wordt een selectie van enkele boekenstandaarden gepresenteerd. De vormgeving van zowel het boek als de boekenstandaard worden beschouwd als een Gesamtkunstwerk. TASCHEN werkt hiervoor samen met topdesigners zoals Philip Starck en Marc Newson.

Een speciale XXX-ruimte (Adult Content) zal ingericht worden met TASCHEN’s explicietere titels. Door sommigen als controversieel gezien, maar een integraal onderdeel van de  ‘editorial list’. 

De tentoonstelling eindigt met een ‘please touch room’ waar de bezoekers zelf door de boeken kunnen bladeren. 

 

Foto: Neil Leifer, GOAT / TASCHEN