Archief Seniorenpop & friends: DOE MEE

Seniorenpop is een initiatief in Maastricht om amateurmuzikanten / zanger(essen) in de leeftijd van 50+ te stimuleren om hun instrument / stem (weer) op te pakken en muziek te gaan maken.

Onder het dit motto organiseert Seniorenpop op 23 april een onderdeel van de Cultuurroute. Over het hele jaar organiseert Seniorenpop hiervoor een 12-tal workshops onder leiding van Patrick Schappert, muziekdocent, aan deze muzikanten, die dan samen in een band een 10-tal popnummers inspelen. Op het einde is er de gelegenheid om deze nummers op een podium aan familie/vrienden ten gehore te brengen. Gebleken is dat men daarna in bandvorm op eigen gelegenheid verder gaat.

 

Op 23 april is er de gelegenheid om eens vrijblijvend MEE TE DOEN. Op deze middag wordt er een workshop gegeven waaraan iedere (oud)muzikant /zanger(es) kan meedoen. Er is een volledige backline aanwezig, inclusief piano en drums,  je hoeft alleen maar je eigen instrument mee te nemen. Op het einde van de workshop wordt het nummer aan het publiek gepresenteerd. Dus zit je in een harmonie / fanfare / koor  of speel je een ander instrument, dan kun je nu een keer in een volledige band popmuziek spelen. 

Het programma van die middag ziet er als volgt uit:

13.00 - 13.30 u  inloop waarbij opgave voor deelname

13.30 - 14.30 u  pop workshop onder leiding van Patrick

14.30 - 14.45  presentatie workshop: “wat hebben we geleerd?”

14.45 – 15.15 presentatie band Seniorenpop seizoen voorjaar 2017

15.15 – 15.45 presentatie band Seniorenpop seizoen voorjaar  2016

16.00 – 16.30 presentatie nieuwe band : “Chocolata” (o.a. enkele Seniorenpopleden)

 

Het programma van Seniorenpop & friends vindt plaats in de zaal van het buurtcentrum St.Pieter op de Pastoor Kribsweg 14 A te Maastricht.