Programma schrit_tmacher Festival 2017 bekend

Kaartverkoop start op dinsdag 13 december, 11.00 uur

Van dinsdag 7 maart t/m zondag 9 april 2017 vindt de 22e editie plaats van schrit_tmacher Festival! Het beloven vijf weken boordevol bijzondere en spectaculaire danservaringen te worden. Dit jaar met fascinerende gezelschappen en stukken uit Italië, Israël, Taiwan, Canada, Nieuw-Zeeland, Zwitserland, Nederland, Frankrijk, Algerije, Spanje, België en Groot-Brittannië! Het volledige programma is inmiddels bekend. De kaartverkoop voor de verschillende onderdelen start op dinsdag 13 december, 11.00 uur.

Het festival opent in Nederland op dinsdag 7 en woensdag 8 maart met de spektakelvoorstelling ‘Pablo, Los Pájaros Muertos’ van Scapino Ballet Rotterdam over het Spanje van Pablo Picasso, gemaakt door Marcos Morau, een van de nieuwe, grote Europese choreografen. Daarna barst het festival los aan weerszijden van de grens met namen als Compagnie Marie Chouinard, Kibbutz Contemporary Dance Company, Ballet National de Marseille, Compagnie Käfig (Nederlandse première), Compagnie Hervé Koubi, Okareka Dance Company (Nederlandse première) maar ook ‘ons eigen’ NDT1 en NDT2.

Onder de indruk van de innovatieve, internationale programmering en de daaruit voortvloeiende culturele dynamiek op de as Aken-Parkstad, maakte minister dr. J. Bussemaker op Prinsjesdag van dit jaar bekend dat zij schrit_tmacher opneemt in haar vierjarige subsidieregeling. Ook de Provincie Limburg en Gemeente Heerlen erkennen de betekenis van het festival voor een duurzame ontwikkeling van de regio. De brede waardering maakt het mogelijk om het schrit_tmacher artistiek naar een nóg hoger niveau te tillen en internationaal verder te verankeren.

Naast de vaste voorstellingslocaties - Fabrik Stahlbau Strang in Aken en Theater Heerlen - wordt dit jaar dan ook het cultureel centrum Alter Schlachthof in het Belgische Eupen aangedaan. Het jongerenprogramma GENERATION2 wordt uitgebreid en ook op andere vlakken worden er stappen gezet. Dit alles naast het centraal staande hoofdprogramma met een regenboog aan kleuren, stijlen en thema’s. schrit_tmacher 3.0: met meer voorstellingen op meer podia van meer bekende, spraakmakende en vernieuwende talenten uit de internationale wereld van moderne dans.

Hoogbrugstraat 40
6221 CS Maastricht
Telefoon 043-3251949
info@maastrichtnet.nl