Archief Proeverij bij Buurderij Maastricht

Vanaf nu is het elke eerste woensdag van de maand PROEVERIJ avond bij Buurderij Maastricht

Boeren & Buren wil de tijd niet terugdraaien, maar wel de kleinschalige boerenbedrijven de middelen geven om hun vrijheid terug te winnen, hun autonomie te bewaren en uiteindelijk goed te kunnen leven van hun werk.

Door ervoor te zorgen dat zij een eerlijke prijs krijgen voor hun werk, zijn ze in staat hun productieproces in te richten op een duurzame manier. Door op de Buurderij te verkopen krijgt de producent 80 % van de opbrengst van zijn producten, in vergelijking met de 15-25 % die de meeste supermarkten bieden.

En dat zorgt ervoor dat jij, je vrienden, familie en de hele buurt onbezorgd kunnen genieten van lokaal, vers en gezond eten. Door direct van de producent te kopen, ondersteun je de boerderijen met een menselijke schaal, waar dieren met respect worden gehouden en met landbouwmethoden die de bodem, het landschap en de biodiversiteit beschermen. En doordat de producten weinig kilometers afleggen zijn ze verser dan vers, en dat proef je!

Zo nemen zowel de Boeren als de Buren het heft van hun voedsel weer in eigen handen. Op de Buurderij ontstaat weer contact tussen producent en consument en verdwijnen de muren tussen beide werelden. Zo komen Buren duizenden nuttige dingen te weten komen over een productieketen die normaal zo ontransparant bleef. Hoe worden spruiten gekweekt? Wat komt er bij kijken om varkens te houden? En waterkers, wat is dat voor een beest? Het directe contact met de Boeren is altijd een bron van verrijking… en plezier!


Kom elke eerste woensdag van de maand proeven: Wortelloofpesto, taart gemaakt met vrije uitloop eitjes en vers fruit, stukjes bio brood met geitenkaas en walnoten confiture, groene dipsaus voor de kleine worteltjes, schapenmelk, lokaal gebrande koffie met een stukje chocolade van de kleinste chocoladefabriek ter wereld ?

 

Elke eerste woensdag van de maand, 18.00 - 19.30 uur.

Locatie: Buurderij, Drabbelstraat 7, Maastricht.

Je kunt natuurlijk ook vooraf iets bestellen bij onze Boeren. Kijk hiervoor op onze pagina :  https://boerenenburen.nl/nl/assemblies/9218

Voor meer info : maastrichtbuurderij@gmail.com of 043-4072864

 

ENGLISH

Buurderij Maastricht brings people together to buy fresh food directly from local farmers and foodmakers. You can choose from a wide range of local products: fruit, vegetables, bread, cheese, meat, beer and much more... it is up to you how much you buy and how often! From now on every first Wednesday of the month you can enjoy tasting evenings at Buurderij Maastricht.


Hoogbrugstraat 40
6221 CS Maastricht
Telefoon 043-3251949
info@maastrichtnet.nl