Parcours 2016 - Wisseling van de wacht

Centrummanagement Maastricht nieuwe projectorganisator Het Parcours. Nieuwe organisatie, nieuwe richting.

De eenentwintigste editie van Het Parcours, de opening van het culturele seizoen in Maastricht, vindt dit jaar plaats op zondag 11 september. Tijdens Het Parcours geven theaters, toneelgezelschappen, musea en andere culturele instellingen een voorproefje van hun programma voor het komende seizoen. Op diverse podia en mooie plekjes in Maastricht geven amateurs en professionals dan sprankelende optredens en organiseren een variëteit aan activiteiten. De toegang is gratis.

Editie 2016

In de editie van 2016 met als thema ‘Jaar van de Dialecten’ wordt een aantal innovaties in Het Parcours doorgevoerd. Zo is er voor een nieuw parcours gekozen, een route vanaf het Theater aan het Vrijthof naar de nieuwe culturele hotspot van Maastricht: het Belvédère-gebied. Bezoekers worden vanaf de opening van Het Parcours in het Theater aan het Vrijthof meegenomen via een aantal ‘culturele amuses’ langs de route in Entre-Deux, op de Markt en Boschstraat, eindigend bij de slotvoorstelling in het Bassin. 

De invulling van het programma wordt vormgegeven langs drie lijnen. Het verbinden van verschillende bevolkingsgroepen (Community Arts), het bieden van een podium aan Jong talent en het verhogen van de kwaliteit door selectie van amateurdeelnemers. Zij zullen worden uitgedaagd en geïnspireerd om cross-overs te realiseren en zich te verhouden tot het ’Jaar van de Dialecten’. Tijdens Het Parcours wordt – als elk jaar - tevens aandacht gevraagd voor duurzame mobiliteit met Het Parcours Autovrij in opdracht van de gemeente Maastricht.

Wisseling van de wacht

Ook nieuw dit jaar is de projectorganisatie achter Het Parcours. Na oriënterende gesprekken heeft het bestuur van Stichting Uit Centrummanagement Maastricht geselecteerd als nieuwe projectorganisator. 

Voor zowel de stad als beide partijen levert de intensivering van dit partnerschap toegevoegde waarde op. Voor Stichting Uit ligt de toegevoegde waarde op de korte communicatielijnen, een toekomstbestendig fundament en extra mogelijkheden betreffende het programma. De projectorganisatie van Het Parcours draagt tevens bij aan de doelstellingen van Centrummanagement Maastricht. Zo verbindt dit partnerschap, door de coöperatie met ondernemers in de binnenstad en ondernemersverenigingen, cultuur met mensen en ondernemerschap en blijft het belang van de opening van het cultureel seizoen voor de toekomst gewaarborgd.

Hoogbrugstraat 40
6221 CS Maastricht
Telefoon 043-3251949
info@maastrichtnet.nl